Om oss

M&D Melins ord drivs av Margit Melin & David Melin.


Margit Melin är journalist och trädgårdsmästare. Med boken ”Vända sin jord” presenterar hon sig som författare. Boken om Harald och Sonja Speer, deras gård och liv är ett praktiskt-poetiskt verk som varvar fakta med betraktelser och bilder från odlingssäsongen på en liten biodynamisk gård.

Under 2019 arbetar hon med en ny bok med natur och välbefinnande som tema.

Margit Melin har gått deltidsutbildningen till trädgårdsmästare på Skillebyholms utbildningscenter och arbetat vid bl.a. Mikado mark och trädgård samt med utemiljön vid Söderledskyrkan i Farsta församling. Tidigare har hon arbetat som journalist på bland annat Sveriges Television och Sveriges Radio.


David Melin arbetar som präst och parallellt samlar han sina tankar om tro och teologi i en blivande bok. ”Med mitt teologiska arbete vill jag visa att tron är relevant i dag. Jag vill också lyfta fram en teologi som är fri från förtryckande makt”, säger han.

David Melin har arbetat som församlingspräst med fördjupning i bland annat bön och meditation som Centering  prayer och Lectio divina samt med pilgrimsvandringar. För närvarande arbetar han vid Stiftelsen Stora Sköndal. Han är också utbildad rosenterapeut.

David Melin har tidigare arbetat som mimare och dockspelare vid bland annat Dockteatern Tittut och Teater Tre.