Skogsbad

Foto: Petra Ellora Cau Wetterholm

Skogsbad är att stilla röra sig i naturen, att utforska det levande omkring sig utan krav på prestation.

Skogsbad – Shinrin-yoku – betyder i översättning ”Att bada med alla sinnen i skogens atmosfär”. Det handlar om att öppna sina sinnen för naturen, att slippa ifrån det vardagliga livet för några timmar.

Tillsammans tar vi kontakt med träd, stenar, mossor, sådant vi kan hitta i skogsmiljön. Vi tittar, lyssnar och känner. Vi saktar ned tempot och hjälper på så sätt vår kropp att varva ner.

Skogsbadet bjuder in till närvaro och uppmärksamhet, och naturen hjälper till på ett spontant och kravlöst sätt. Metoden bygger på att stärka det friska i oss; att väcka vår egen förmåga till välbefinnande och återhämtning. Forskning visar att skogsbad – för de allra flesta – bland annat minskar stressen, förbättrar immunförsvaret och stabiliserar blodtrycket. Humöret förbättras och koncentrationsförmågan ökas.

Den andliga hälsan förstärks också, vi hittar större mening och syfte med våra liv när vi lär känna det levande omkring oss. Så stärks också våra band till naturen och vår ekologiska medvetenhet.

Margit är certifierad guide och leder skogsbad enskilt eller för grupp. Att skogsbada med en guide gör det lättare att komma till ro i skogen, att upptäcka och utforska tryggt och säkert. Guiden förbereder vandringen väl och anpassar rutten efter deltagarna. Inför ett skogsbad får du närmare information om det är något du behöver tänka på.

Margit är utbildad under ledning av Petra Ellora Cau Wetterholm vid SNFTI – Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute. Margit är också under utbildning till skogsterapiguide vid SNFTI. Skogsterapi vänder sig specifikt till människor med någon form av särskilda behov. Då anpassas skogsbadet efter just de deltagarna och deras speciella utmaningar.

Margit anordnar skogsbad främst i Stockholmsområdet men kan anlitas för skogsbad var som helst i Sverige eller tipsa om kolleger över hela landet. Hon kan också guida på engelska vid behov.

Kontakta oss för bokning eller mer information: info@melinsord.se 0708602092