Om oss

Helhet, enhet, kretslopp.

Melins Ord skapades ur behovet av ett företag när boken ”Vända sin jord” gavs ut.

Sedan har det tillkommit nya grenar på firmans träd. Kanske kan synas spretigt men för oss hänger allting ihop, precis som silhuetten av trädet på avstånd. Så samlas inom Melins Ord våra olika verksamheter och tjänster.


Margit Melin är skribent, trädgårdsmästare, skogsbadsguide och odlare.

Margit har skrivit och gett ut boken ”Vända sin jord”. Ett praktiskt-poetiskt verk som varvar fakta med betraktelser och bilder från odlingssäsongen på en liten biodynamisk gård. Tidigare har hon arbetat som journalist på bland annat Sveriges Television och Sveriges Radio.

Margit kan anlitas för större och mindre uppdrag som skribent, korrekturläsare eller röst/inläsare.

Som trädgårdsmästare och odlare ligger utforskandet till stora delar vid det egna sommartorpet i Haninge. Margit är utbildad trädgårdsmästare vid Skillebyholms utbildningscenter med inriktning på biodynamisk odling och odlingspedagogik. Hon har arbetat vid bl.a. Mikado mark och trädgård i Stockholmsområdet samt med utemiljön vid Söderledskyrkan i Farsta församling, Stockholm.

Margit kan anlitas för större och mindre uppdrag inom trädgård och odling, med planering, rådgivning, utförande och skötsel.

Margit är även certifierad skogsbadsguide och skogsterapiguide, utbildad vid bland annat Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute. Skogsbad är en metod för att med naturens hjälp hitta lugn och välbefinnande.

Margit tar emot emot grupper och enskilda för skogsbad. I samarbete med kolleger i Stockholm presenteras kommande evenemang på sidan Skogsbad i Stockholm.

Hon tar även emot personer som kan behöva särskild anpassning av skogsbadet och inte kan eller vill gå med på ett öppet, publikt skogsbad.


David Melin är präst, teolog, skådespelare och rosenterapeut.

David har tjänst som präst vid Stiftelsen Stora Sköndal i Stockholm. Där har han många samtal och grupper med boende och personal, men arbetar också med kyrkliga uppdrag i samarbete med Farsta församling.

David arrangerar pilgrimsvandringar, retreater och meditationer och han har tagit initiativ till och sjösatt Kärnordsvandringen vid Stora Sköndal, en kort pilgrimsled som inbjuder till reflektion, rörelse och skönhet. Läs gärna mer här.

Parallellt med sitt arbete utvecklar han sina tankar om tro och teologi. ”Med mitt teologiska arbete vill jag visa att tron är relevant i dag. Jag vill också lyfta fram en teologi som är fri från förtryckande makt”, säger han.

David har tidigare arbetat som församlingspräst med fördjupning i bland annat bön och meditation som Centering prayer och Lectio divina samt med pilgrimsvandringar.

Som skådespelare har David gedigen utbildning (bland annat Mimlinjen vid Danshögskolan) och erfarenhet. Han har arbetat främst med mimteater och dockteater vid bland annat Teater Tre och Dockteatern Tittut.

Föreställningen ”Jag är Judas” går att boka här.

David är också rosenterapeut, utbildad vid Axelsons gymnastiska institut.