Böcker

BokomslagPå en liten gård i Södermanland lever Harald och Sonja. Vid fyllda 40 år lämnade de Stockholm på 1970-talet för att följa sin längtan om ett annat liv.  Ett liv närmare allt levande, ett liv sannare mot dem själva. Gården och livet som de har byggt upp blir en berättelse om idogt arbete men också om en tillvaro bortom stressen. Om enkelhet, sammanhang och närhet till det viktigaste; jorden och varandra.

Och om att det faktiskt går att försörja sig på en liten gård även i 2000-talet.                                    


Vända sin jord av Margit Melin

Boken om Harald och Sonja Speer, deras gård och liv är ett praktiskt-poetiskt verk som varvar fakta med betraktelser och bilder från odlingssäsongen på en liten biodynamisk gård. En fin bok för vem som helst som är intresserad av odling eller som är intresserad av trädgård.

Vilken fantastiskt fin bok du skrivit! Och fotograferat. Jag sträckläste den på kvällen när jag kommit hem med den, och det utan att vara speciellt intresserad av odling! Det var språket och sättet att varva berättelser om deras liv med tips och anvisningar i lagom långa små stycken som gjorde det. Mixen och berättarstilen gjorde allt. Jag hoppas verkligen att den når ut till många läsare!

Beställ genom att mejla namn och adress till info@melinsord.se.

Eller ring 0708-60 20 92.

Pris: 250 kr + frakt och porto.

Läs recension på dagensbok.com